8 september 2021
19:00

Rynninge IK

Referat: Karlslunds IF FK - Rynninge IK

Karlslund tar sin ikväll sin tredje raka seger och andra seger mot Rynninge på två veckor efter att ha vunnit med 2-1 på Karlslund Arena efter två fina mål från ÖSK-lånet Noel Milleskog!

Karlslund ställer upp med följande lag:
Rasmus Forsell
Dennis Koss (ut ’71) – Konrad Gustafsson – Helmer Andersson – Lukas Julher (ut ’71)
Christer Lipovac – Tarik Resic – Pontus Hatula
Malïk Mokédé (ut ’78) – Noel Milleskog – Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Christopher Alp (in ’71), Carl Ekstrand Hamrén (in ’71), Linus Engwall, Nabil Hassaini, Abdi Sabriye, Ebrima Jaiteh (in ’78)

Noterbart är alltså att blott 16-årige gör sin första start i Division 2 efter att ha hoppat in i tre matcher tidigare under säsongen. U19-spelaren gör det riktigt bra under de 78 minuter som han är på plan. Även noterbart och glädjande att Linus Engwall återfinns i matchtruppen efter en längre tids frånvaro på grund av skada.

Den första halvleken är inledningsvis rätt jämn och välspelad från båda lagen. Aggressiv press och bra passningsspel, dock något övervägande för hemmalaget som ändå har mest boll medan Rynninge ofta slår lite längre raka och diagonalt svepande bollar i försök att luckra upp karlslundsförsvaret.

I den 19:e minuten ska Noel Milleskog få presentera sig ordentligt för sin nya hemmapublik, detta med ett skott upp i bortre krysset och som sätter Karlslund i en 1-0-ledning!

20 minuter senare ska Milleskog fördubbla sin målskörd och resultattavlan till 2-0 genom en nick i mål efter inlägg från Christer Lipovac! En rätt skön hemmadebut för den 19-årige talangen som nu gjort två mål på sina två första matcher i Karlslund.

Ställningen förblir 2-0 till halvtidspausen.

Den andra halvleken är i ärlighetens namn mindre välspelad. Chanser finns dock för båda lagen, där Karlslund är nära med ett par distansskott, medan Rynninge tilldelas en straff som domaren hittar i vad som annars såg ut som en perfekt brytning av Andersson. Domaren hävdar dock att Andersson träffar spelare först, vilket han inte får medhåll från Karlslunds sida. Rynninge däremot tackar och tar emot och reducerar till 2-1 genom en säker straff.

Närmare än så kommer dock inte Rynninge och Karlslund står därmed återigen som segrare i stadsderbyt!

Stort grattis till segern, killar!

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen
NA: Karlslund vann derbyt mot Rynninge – efter två mål av ÖSK-lånet: ”Den satt ganska bra i krysset”

Nästa match för Karlslund spelas på lördag då vi tar emot United IK Nordic på Karlslund Arena med matchstart kl. 16:00.